Akcja “Przelej krew w rocznicę Powstania Warszawskiego”

Co myślicie na ten temat❓ Oddawanie krwi to też obrona życia i doświadczył tego każdy, kto znalazł się w szpitalu i jej potrzebował. W okolicach 1 sierpnia już od kilku lat oddajemy krew, jednocześnie pamiętając o tych, którzy walczyli w Powstaniu Warszawskim.

PRZELEJ KREW W ROCZNICĘ POWSTANIA WARSZAWSKIEGO
Oni oddali swoje życie, a ja miałbym żałować 450 ml swojej krwi? W tym roku z powodu otrzymanego zastrzyku nie oddam krwi, ale zakupię za 10 zł specjalną koszulkę dla tego, kto to zrobi. Myślę, że jest wielu, którzy z różnych względów nie wezmą udziału w donacji krwi, ale zgodzą się ze mną. Zróbmy razem wspaniałą sprawę. W tym roku skromnie, bo tylko 1000 koszulek dla 1000 krwiodawców. Wiem, że na pewno ich zabraknie. Ślijcie dyszki na konto fundacji wpisując tytuł DAROWIZNA KREW. Jak na razie mamy na 124 koszulki.

ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. 16 lat temu 1 sierpnia pomyślałem, że tyle młodych oddało życie w tym powstaniu a ja du..ek nie potrafię zdobyć się na ofiarę i rzucić palenia papierosów…no i jest 16 lat jak już nie palę.
Co to jest oddanie krwi, czy też te 10 zł, w zestawieniu z ofiarą powstańczej Warszawy.

PSS. Jeżeli ktoś miałby jakiś pomysł na zdobycie funduszy na większą ilość koszulek, proszę do mnie dzwonnic tel. 608 752 142
PSSS. info dla krwiodawców.

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA KREW

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA KREW

Co myślicie na ten temat❓Oddawanie krwi to też obrona życia i doświadczył tego każdy, kto znalazł się w szpitalu i jej…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Sunnuntaina 19. heinäkuuta 2020

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,