Komunikatory dla dzieci z autyzmem

Komunikatory dla dzieci z autyzmem

Jeżeli masz zdrowe dziecko, to uściskaj je z miłością i pomóż tym, których dziecko jest chore.

Marcinek urodził się po trzech bolesnych poronieniach, jest wielką radością i szczęściem swoich rodziców. Niestety tydzień temu dowiedzieli się, że ich ukochany synek ma autyzm. Kiedy mi o tym powiedzieli to zrozumiałem dlaczego nie odpowiadał na moje pozdrowienia i nigdy nie przybił mi piątki, był taki obcy.

W oczach rodziców widziałem przerażenie, bo załamani diagnozą psychologa zrozumieli, jak wiele czeka ich pracy i że ich syn nie będzie taki, jakiego sobie wymarzyli. Wobec tego co ich czeka postanowiłem, że pomogę im, ale także i innym rodzicom dzieci z autyzmem. Jest coś co jest im bardzo potrzebne, a mianowicie tablety ze specjalnym oprogramowaniem, które będą spełniały rolę komunikatorów. W jednym z ośrodków dla dzieci z autyzmem dowiedziałem się, że również dla nich taki sprzęt byłby bardzo pomocny w ożywieniu kontaktów z ich autystycznymi podopiecznymi. Jeden taki tablet kosztuje blisko 2 tysiące złotych. Ja sam na ten cel przeznaczę 200 zł ale wiem, że to za mało, dlatego proszę wszystkich, którym jest bliska wartość życia, aby dopomogli tym rodzicom i oczywiście tym dzieciom. Każdego kto wyśle jakiś grosz na konto fundacji proszę o sms do mnie na 608 752 142 z info ile poszło…wskazane, ale niekonieczne.
Bo prawdziwi obrońcy życia nie tylko mówią „urodzić”, ale i pomagają po urodzeniu.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Mam nadzieję, że jak najszybciej pochwalimy się zakupem kilku komunikatorów.

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA AUTYZM

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA AUTYZM

Jeżeli masz zdrowe dziecko, to uściskaj je z miłością i pomóż tym których dziecko jest chore. Marcinek urodził się po…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Lauantaina 5. syyskuuta 2020