W ostatniej chwili

W ostatniej chwili

3000 zł – tyle zaproponował pani Gabrieli ginekolog, za dokonanie a_b_o_r_c_j_i, oczywiście nazywając to niepozornie „zabiegiem”.

Być może już w tej chwili byłoby po dziecku, gdyby nie jej kuzynka, która jest naszym stałym ofiarodawcą, a która zadzwoniła do mnie z dramatyczną prośbą o pomoc, aby ratować życie nienarodzonego. Gabriela jest już mamą dwójki dzieci, ale przerażała ją wizja przyjścia na świat kolejnego. Na pewno do takiego stanu rzeczy przyczyniło się odejście jej męża i brak życzliwości najbliższej rodziny. Obawiała się o przyszłość, a atmosfera wokół niej zaczęła sprzyjać wyrażeniu zgody na propozycję jej lekarza. Udało się na szczęście doprowadzić do rozmowy z kobietą i poruszyć jej sumieniem. To co jej zaproponowałem od Fundacji, czyli od Ciebie Darczyńco, to pomoc dla niej i również jej dzieci od teraz, aż do rozwiązania ciąży i na tyle długo, na ile będzie wymagać tego dalszy rozwój jej sytuacji. Zapewniłem solidną pomoc materialną i wsparcie przy zorganizowaniu opieki medycznej. Jeżeli należysz do tych, którzy chcą się przyłożyć do uratowania tego dziecka i spokoju sumienia jego mamy, proszę o wysłanie choćby najdrobniejszej sumy pieniędzy na konto Fundacji Małych Stópek, a do mnie na tel. 608 752 142 sms ile poszło…co jest wskazane, ale niekonieczne. Bardzo dziękuję za szybką pomoc. Spieszcie się, bo boję się, że na dniach będzie następna sprawa.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. A w tej chwili nasza podopieczna jest już w drodze do innego ginekologa, który rozwijającemu się w niej życiu, powie zdecydowane „TAK”.
Pss. Tragiczne jest to, że w jej okolicy nie mogłem znaleźć nieab_orcyjnego ginekologa.

przelewy krajowe nr konta:
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA ŻYCIE

przelewy zagraniczne:
SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL
13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
w tytule przelewu: DAROWIZNA ŻYCIE

W ostatniej chwili. 3000 zł – tyle zaproponował pani Gabrieli ginekolog za dokonanie a_b_o_r_c_j_i, oczywiście…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Keskiviikkona 9. syyskuuta 2020