Zlecenie od siostry Izy

Proszę księdza wspaniałe dzieci, ale mają bardzo ciężko. Jest ich pięcioro, najstarsze 9 lat, mają ciężko pracująca mamę i chorego tatę, który chyba jest największym obciążeniem rodziny. Dzieci mają duży przejściowy pokój, w którym są (jak widzicie) łóżka, jedna szafka i biurko. Wierzę w to, że jak te dzieci będą miały w miarę poprawne warunki rozwoju to będą się dobrze uczyć i wychowywać.

Tyle od siostry. A ja wiem, że ten pokój ma niesamowity potencjał. Wpadłem na pomysł, aby zrobić w nim antresolę, takie drewniane pięterko, gdzie zmieszczą się łóżka i biurka. W poniedziałek przyjdę tam z fachowcem. Boję się myśleć, ile to będzie kosztowało, dlatego już teraz robię zbiórkę, którą sprecyzuję po wycenie. Sam od siebie dam swoją pracę przy montażu antresoli i pięknych szafek, które mamy w magazynie. Nie wiem czy te dzieci w przyszłości coś dokonają, będą kimś czy coś takiego, ale wystarczy, że założą szczęśliwe rodziny, a do tego potrzebują szczęśliwego dzieciństwa. Wszystkich z podobną wizją tego pokoju i przyszłości tych dzieci proszę o wpłatę na konto fundacji o ile sami nie macie gorszych warunków mieszkaniowych. Po wpłacie na konto, proszę o sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło. …wskazane, ale niekonieczne.

Dziękuję…w imieniu tych dzieci.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Trochę z mojej nieuwagi, nie mogę wycofać się z tego projektu. Gdy byłem tam z siostrą Izą i roztaczałem wizję konstrukcji antresoli, słuchały mnie obecne dzieci. Wydawało się, że nie rozumieją co mówię ale po dwóch dniach, otrzymałem informację co powiedziała mała Kasia…mamusiu będziemy mieli normalny pokój?

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

Przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA POKÓJ

Przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA POKÓJ