Rewelacja!

Chcieliśmy zebrać trzy tysiące, zebraliśmy ponad osiem. Nie tylko będzie na inne sprawy medyczne dla Maksia, ale też i w temacie cewników, pomożemy innemu dziecku.

Wszystkim darczyńcom z całego serca dziękuję. Gdy popatrzyłem na przychodzące smsy z info ile poszło, była ulga, że to dziecko nie będzie musiało się tak męczyć.

ks. Tomasz Kancelarczyk

…………………………………………………………………

Mniej bólu

Wyobraźcie sobie trzyletnie dziecko, chłopca, Maksymiliana, który jest chory na raka pęcherza moczowego. Każdego dnia, aby mógł się wysikać pięciokrotnie trzeba umieszczać w jego układzie moczowym cewnik. Te którymi dysponują jego rodzice są sztywne i za każdym razem kiedy to robią chłopczyk bardzo cierpi, płacze i krzyczy. Na samą myśl odczuwam ból. Cewniki, które ulżyłyby mu w cierpieniu, takie delikatne i elastyczne, kosztują około 8 zł za sztukę. Dofinasowanie z NFZtu wynosi tylko 50 gr. Fundacja Małych Stópek już od dłuższego czasu przekazuje temu dziecku różne artykuły higieniczne i kosmetyczne oraz opłaca chociażby pobyt w przyszpitalnych hotelach dla rodziców. Teraz proszę Was o sfinansowanie zakupu cewników, które będą potrzebne do czasu operacji, której termin nie został jeszcze wyznaczony. Jak pomyślę, że swoją wpłatą 100 zł ulżę Maksiowi przez dwa dni, to tak jakbym w ogóle nie pomógł, ale wiadomo – ziarnko do ziarnka i uzbiera się miarka. Wpłacających na konto fundacji proszę o sms do mnie na 608 752 142 z info ile poszło…wskazane, ale niekonieczne.

Planuję zebrać na zapas cewników na trzy miesiące. Czyli około 3,5 tys. zł . Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

Przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA Maks