Podsumowanie akcji ,,Przelej krew w rocznicę Powstania Warszawskiego”

Idea akcji jest taka, aby osoby oddające krew w okolicach kolejnej rocznicy Powstania Warszawskiego, otrzymywali pamiątkową koszulkę ze specyficznym znakiem Polski Walczącej.

Ważne jest to, aby była to koszulka ufundowana przez osobę, która nie mogła oddać krwi. W tym roku założyliśmy sobie, że znajdziemy darczyńców na zakup 1000 koszulek, w rezultacie zdążyliśmy wyprodukować 1100 koszulek i zebrać jeszcze pieniądze na następne 200, które wykorzystamy w przyszłym roku. Na przyszły rok podnosimy wysoko poprzeczkę z 1000 na 10 000 koszulek, a więc i 10 000 darczyńców. Okazało się, że za późno zaczęliśmy zbiórkę, za późno zaczęliśmy produkować koszulki i w rezultacie wszystko było na ostatnią chwilę. W każdym razie potencjał jest ogromny w tych, którzy chcą się podzielić swoją krwią i tych którzy chcą ich uhonorować. Szykujmy się więc na następny rok. Osoby które już teraz zechciałyby przekazać pieniądze na koszulkę, mogą to zrobić wysyłając je na konto fundacji w tytule wpisując DAROWIZNA KREW. Niektórzy co 2 miesiące dokonują donacji krwi, to dlaczego nieoddający krwi (niestety już i ja) nie mieliby co 2 miesiące przekazywać 14 zł na koszulkę dla krwiodawcy.

Serdecznie pozdrawiam dziękując za zaangażowanie.

Ks. Tomasz Kancelarczyk wraz z organizatorami akcji.

Namiary no konto fundacji https://dlazycia.info/w-jaki-sposob-moge-pomoc/

Podsumowanie akcji ,,Przelej krew w rocznicę Powstania Warszawskiego" Idea akcji jest taka aby osoby oddające krew w…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Torstaina 1. lokakuuta 2020