Poród za kilka dni

Wiem, że po tej informacji otrzymam lawinę pytań, wątpliwości, zastrzeżeń, a może i oskarżeń. Dlatego od razu mówię, kto chce niech pomoże, pozostałych proszę o nie przeszkadzanie.

Sprawa wygląda tak…Kompletnie nie wiem jak to się stało, że ta młoda Ukrainka tuż przed rozwiązaniem znalazła się na lodzie. Jeszcze tego od Niej nie wyciągnąłem. Kompletnie sama, bez pracy, pieniędzy, w hostelu opłaconym do dzisiaj, bez ubezpieczenia. W desperacji poprosiła o pomoc nieznajomą kobietę, którą zaczepiła po nabożeństwie w kościele i dzięki temu trafiła do nas. Poród na pewno w przyszłym tygodniu. Dzisiaj zawieźliśmy ją w bezpieczne miejsce, za poród będziemy musieli normalnie zapłacić, za brak ubezpieczenia (chociaż nie wiem), też za jej zamieszkanie i opiekę. Mam nadzieję, że jakieś wsparcie otrzymam od Was tak po prostu dla kobiety w ciąży. Dlaczego podjąłem się tej sprawy, a nie pchnąłem jej gdzie indziej? bo…trafiła do mnie. Mam nadzieję, że i ktoś z Was tak samo pomyśli, że ta sprawa trafiła do niego. Osoby, które chcą udzielić pomocy finansowej, proszę o wpłatę na konto fundacji (tytuł przelewu DAROWIZNA CIĄŻA ) i o sms do mnie na 608 752 142, co jest wskazane, ale niekonieczne. Myślę tak – urodzi, załatwimy sprawy formalne jej pobytu w Polsce, po roku dziecko do żłobka, ona do pracy, z tego co mówi bardzo chce być w Polsce. ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Czy nie jest jakimś naszym szczęściem, że możemy mieć udział w błogosławieństwie nowego życia? To dlaczego mamy z tego rezygnować? Fundacja Małych Stópek

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

Przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Inne formy płatności https://fundacjamalychstopek.pl/dzialaj-2/

Oczywiście zdjęcie nie przedstawia tej osoby.

Poród za kilka dni. Wiem, że po tej informacji otrzymam lawinę pytań, wątpliwości, zastrzeżeń, a może i oskarżeń….

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Perjantaina 2. lokakuuta 2020