Dziś światowy Dzień Dziecka Utraconego

Dziś światowy Dzień Dziecka Utraconego

15 października obchodzimy światowy Dzień Dziecka Utraconego. Dlatego właśnie dziś, pamiętajmy szczególnie o tych rodzicach, którzy doświadczyli utraty ukochanego dziecka, jeszcze przed jego narodzinami.

O problemie utraty z roku na rok jest co raz głośniej, lecz wciąż za cicho. Świadczy o tym fakt, że nadal wielu rodziców, a szczególnie mam, nie wie gdzie szukać pomocy i dokąd udać się po wsparcie w tych trudnych chwilach. Wielu rodziców nie jest również świadomych swoich praw do pochówku nienarodzonego dzieciątka…Jako Fundacja Małych Stópek wszystkie osoby po stracie, odsyłamy po pomoc do szczecińskiej fundacji Donum Vitae. 👉http://fundacja.donumvitae.pl/

„Bo stópka choćby nie wiem jak mała, każda zostawia ślad…”.

Zespół FMS

👣

15 października obchodzimy światowy Dzień Dziecka Utraconego. Dlatego właśnie dziś pamiętajmy szczególnie o tych…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Torstaina 15. lokakuuta 2020