Dwa denary

Jesteśmy jak miłosierny Samarytanin – usłyszałem od jednego z naszych darczyńców tzn. Fundacji Małych Stópek.

No, trudno się z tym nie zgodzić. Myślę, że i tak można rozumieć naszą działalność, bo przecież bierzemy w opiekę poturbowane przez życie kobiety w ciąży. Nie o to jednak chodziło mojemu rozmówcy. Zauważył, że jesteśmy jak Samarytanin, który powierza gospodarzowi opiekę nad okaleczonym i płaci mu dwa denary obiecując, że dołoży gdyby zabrakło. Proszę księdza, my również płacimy, gdy wynajmujemy mieszkanie, czy też powierzamy te kobiety np. Domom Samotnej Matki. ,,Następnego zaś dnia wyjął dwa denary, dał gospodarzowi i rzekł: Miej o nim staranie, a jeśli co więcej wydasz, ja oddam tobie, gdy będę wracał”. Przyznam się, że nigdy jeszcze nie rozważałem tej przypowieści pod tym kątem, ale takie jej rozumienie bardzo mnie ucieszyło. Wszyscy nasi darczyńcy to… Miłosierni Samarytanie. Obracam się w elitarnym towarzystwie.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Drogi darczyńco Fundacji Małych Stópek przyjrzyj się temu obrazowi, a na pewno dojrzysz tam siebie samego, wręczającego gospodarzowi dwa denary.

Dwa denary.Jesteśmy jak miłosierny Samarytanin, usłyszałem od jednego z naszych darczyńców tzn. Fundacji Małych…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Sunnuntaina 18. lokakuuta 2020

Podobało się? Podziel się z innymi:

Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informuję, iż:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Fundacja Małych Stópek, z siedzibą w Szczecinie, przy ul. Świętego Ducha 9,
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu subskrypcji do newslettera na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. ,
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa,
5) Pani/Pana dane osobowe przechowywane do momentu żądania usunięcia z subskrypcji,
6) posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody oraz prawo do przenoszenia danych,

Poniżej wpisz kwotę jaką chcesz podarować