,,Nasza” Ukrainka i jej synek Włodzimierz

,,Nasza” Ukrainka i jej synek Włodzimierz

Urodziła już tydzień temu. Wybaczcie, że dopiero teraz o tym Wam piszę, ale dopiero kilka dni temu mogłem się z nią spotkać i wziąć na ręce dziecko.

Chłopiec jest zdrowy i duży 4,2 kg. Jego mama czuje się bardzo dobrze i dziękuje za pomoc. Ze wzruszeniem mówiła jak bardzo się bała, bo nie wiedziała co to będzie. Nie spodziewała się, że z tak trudnej sytuacji wyląduję w raju. Za poród i pobyt w szpitalu musieliśmy zapłacić prawie 7 tyś zł. Darmowy poród jest tylko dla legalnie przebywających w Polsce nawet jak nie ma ubezpieczenia. Ale to nic, bo dzięki Waszej hojności zebranych pieniędzy wystarczy także na zamieszkanie wyżywienie i opiekę dla nich na cały rok. Potem zobaczymy co ona zadecyduje. Z całego serca Wam dziękuję za darowizny na konto Fundacji Małych Stópek bez nich, było by krucho.

Jeszcze raz serdeczne Bóg zapłać.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

,,Nasza” Ukrainka i jej synek Włodzimierz.Urodziła już tydzień temu. Wybaczcie, że dopiero teraz o tym Wam piszę ale…

Julkaissut Fundacja Małych Stópek Lauantaina 17. lokakuuta 2020