Ona wybrała życie

Ona wybrała życie

Całą robotę za nas wykonała siostra zakonna, która odwodziła Sandrę od aborcji. To ona długo z nią rozmawiała, przytulała do serca i ocierała jej łzy, aż w końcu przeszła na stronę życia. Ja tylko otrzymałem telefon od siostry z prośbą, że potrzeba pieniędzy, aby pomóc dziewczynie.

Można powiedzieć, że sprawa standard. Najpierw są ,,razem”, ciąża, on nie chce dziecka, odchodzi, rodzina beznadziejna, ona bez niczego i same dobre-złe rady wokoło. Wcale nie wymigując się od pomocy, zadaję sobie pytanie, dlaczego ja, dlaczego Fundacja Małych Stópek, a nie ci, którzy są za wyborem, przecież tak jak chcą, ona wybrała. Otóż, ci którzy tak krzyczą o wyborze mają na myśli tylko jedno – śmierć dziecka. Jak jest śmierć to nie ma konieczności organizowania pomocy, żadnej. Nawet pogrzebu nie ma. Ale my nie uciekamy od tego trudnego obowiązku i stąd po raz kolejny moja prośba o wsparcie finansowe. Wiem, że nie zbierzemy tyle co potrzeba na wynajęcie już teraz lokum, opłatę mediów, wyżywienie i tego co potrzebne potem dla dziecka na dwa lata, ale są jeszcze stali darczyńcy, którzy ratują takie sytuacje. Kto może niech wpłaci dowolną kwotę na konto Fundacji Małych Stópek pod hasłem DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie na mój tel. 608 752 142 wyśle sms z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne. Można powiedzieć, że mamy już kolejne dziecko uratowane, ale dobrze byłoby być przygotowanym do następnego zadania. Wszystkim darczyńcom dziękuję. Bez Was tylko bym rozmawiał, to też dużo, ale niewystarczająco, aby było dobrze.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Inne formy płatności WESPRZYJ https://fundacjamalychstopek.pl oczywiście fotka nie przedstawia Sandry, ale wybrałem ją, bo sądzę że najlepiej oddaje stan jej emocji.