Mama Anioł

W ubiegłym tygodniu skontaktowała się z nami młoda kobieta, która wraz z mężem wychowuje dziecko z Zespołem Downa.

Bardzo poruszona wydarzeniami w naszym kraju, związanymi z orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego poczuła, że chce zrobić coś więcej dla obrony życia. Zaproponowała swoją pomoc i wsparcie, gdyby pod nasze skrzydła, trafiła mama oczekująca dzieciątka właśnie z trisomią 21. chromosomu. Zapewniła, że jest gotowa nie tylko wesprzeć taką mamę rozmową i własnym doświadczeniem, ale również ciepłym kątem w swoim rodzinnym domu, w którym wychowuje już trójkę dzieci. Czyż to nie najlepsze świadectwo na ten trudny czas❓Ale to nie koniec, tak się złożyło, że już na drugi dzień po tym telefonie (tak dokładnie, na drugi dzień!), trafiła do nas mama, która nosi pod sercem…dzieciątko z Zespołem Downa i mieszka całkiem niedaleko naszej „Mamy Anioła”. Mamy nadzieję, że domyślacie się co z tym dalej zrobimy 😉

Zespół FMS

👣