Gość w dom, Bóg w dom

Z Ukrainy przyjechało do nas, do Polski wiele osób. Pracują i na pewno każdy z nas spotyka Je dość często. Sklep, restauracja czy budowa to miejsca, gdzie mamy okazję Ich poznać.

Nie wiem jak Wy, ale ja odbieram Ich jako naszych gości. Jednakże, aby w kontakcie z Nimi można było powiedzieć ,,gość w dom, Bóg w dom” nie wystarczy kilkuzłotowy napiwek. Ostatnio trafiają do naszej fundacji dość często Ukrainki w ciąży. Proszę Was o pomoc jednej z nich … Żeni. Jest w zaawansowanej ciąży, chce zostać w Polsce, niestety pracowała u nas na czarno, a że skończyła się jej karta pobytu, to jest u nas nielegalnie. Co za tym idzie, będzie musiała zapłacić za poród i pobyt w szpitalu. Tak, na pewno tak jest. Wiem o tym po ostatniej naszej akcji w podobnym przypadku. Jakie są koszta o których piszę? To jest około 7 tys. zł. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że to nie moja sprawa, ale ja chcę doświadczyć tego ,,Bóg w dom”, dlatego dokładam moje 100 zł dla Żani i jej jeszcze nie narodzonego dziecka. Każdego kto chce się dołożyć, proszę o wpłatę na konto fundacji, wpisując w tytule DAROWIZNA UKRAINKA, a do mnie sms na 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne. Ktoś się spyta – a co z ojcem dziecka? Powiem tylko to, co usłyszałem łamaną polszczyzna od Żani … to zły facet.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Kobieta ze zdjęcia oczywiście nie jest Żanią

Pss. Każdej osobie, która wpłaci 20 zł i wielokrotność, obiecuję w podziękowaniu wysłanie maseczki ze stópkami i ich wielokrotność. Wizualizacja maseczki https://www.facebook.com/…/a.12681311…/4708834945854627/

ul. Św. Ducha 9