W stronę życia

Takie maseczki w prezencie dla darczyńców, którzy wraz ze mną patrzą w stronę życia.

Z Ukrainy przyjechało do nas, do Polski wiele osób. Pracują i na pewno każdy z nas spotyka Je dość często. Sklep, restauracja, budowa. Oj prawie wszędzie mamy okazję Ich poznać. Nie wiem jak Wy, ale ja odbieram Ich jako naszych gości. Jednakże, aby w kontakcie z Nimi można było powiedzieć ,,gość w dom, Bóg w dom” nie wystarczy kilkuzłotowy napiwek. Ostatnio trafiają do naszej fundacji dość często Ukrainki w ciąży. Proszę Was o pomoc dla jednej z nich … Żeni. Jest w zaawansowanej ciąży, chce zostać w Polsce, niestety pracowała na czarno, a że skończyła się Jej karta pobytu, to jest u Nas nielegalnie. Co za tym idzie, będzie musiała zapłacić za poród i pobyt w szpitalu. Tak, na pewno tak jest. Wiem o tym po ostatniej naszej akcji w podobnym przypadku. Jakie są koszta o których piszę? To jest około 7 tys. zł. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że to nie moja sprawa, ale ja chcę doświadczyć tego ,,Bóg w dom”, dlatego dokładam moje 100 zł dla Żani i jej jeszcze nienarodzonego dziecka. Każdego kto chce się dołożyć, proszę o wpłatę na konto fundacji wpisując w tytule DAROWIZNA UKRAINKA, a do mnie sms na 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne. Ktoś się spyta – a co z ojcem dziecka? Powiem tylko to co usłyszałem łamaną polszczyzna od Żani … to facet zły.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Każdej osobie, która wpłaci 20 zł i wielokrotność, obiecuję wysłanie maseczki ze stópkami i ich wielokrotność.

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA UKRAINKA

przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA UKRAINKA