Sprawa trudna i bardzo trudna.

Sprawa trudna i bardzo trudna.

Otrzymałem prośbę o pomoc od Siostry Dyrektor jednego z Domów Pomocy Społecznej. W tej placówce są osoby z niepełnosprawnością intelektualną. Jeżeli ta siostra prosi to znaczy, że naprawdę potrzebuje, bo nigdy nie przyjmowała moich propozycji pomocy mówiąc, że wszystko jest ok.

Sprawa trudna to 7 tysięcy złotych potrzebne na zakup specjalistycznych maseczek i kombinezonów. Mają tam dwie osoby z koronawirusem. Sprawa bardzo trudna to potrzeba osób, które zatrudnią się tam do pomocy nad niepełnosprawnymi. Ewentualnych chętnych proszę o kontakt telefoniczny ze mną 608 752 142. Ja sam mogę udzielić tylko pomocy finansowej, chociaż Bóg mi świadkiem, że z chęcią nająłbym się tam jako wolontariusz. Kto może pomóc finansowo ten śle złotówki na konto fundacji, wpisując w tytule DAROWIZNA DPS, a kto może tam popracować ten dzwoni do mnie.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Osoby wysyłające pieniądze proszę o sms do mnie na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło…wskazane, ale niekonieczne.

ul. Św. Ducha 9, 70-205 Szczecin

przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA DPS

przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA DPS

Inne formy płatności https://fundacjamalychstopek.pl/dzialaj-2/

Fotka oczywiście jest przykładowa i nie przedstawia nikogo z tego domu.