Palety dla Hospicjów

Palety dla Hospicjów

Pamiętacie akcję informacyjną „Pomoc w trudnym macierzyństwie”?

👉https://fundacjamalychstopek.pl/2020/11/12/pomoc-w-trudnym-macierzynstwie/?fbclid=IwAR3y7D65SLTEJlvsseG0WBKtFW3-bDIp2w-nCdNIB3wTdEBM5G33D2nYAmE

Celem inicjatywy było szerzenie świadomości o istnieniu m.in hospicjów perinatalnych oraz domowych. Warto znać tych „cichych bohaterów”, którzy świadczą pomoc maleństwom, borykającym się z ciężkimi wadami genetycznymi, a także ich rodzinom.Jako Fundacja Małych Stópek, postanowiliśmy dać coś od siebie 😎 Podarowaliśmy paletę chemii gospodarczej, która z pewnością posłuży domownikom placówek.

Wsparcie dostały:

❤️Fundacja Gajusz

❤️Dom Pomocy w Broniszewicach

❤️Hospicjum Domowe – Wielkopolskie Stowarzyszenie Wolontariuszy Opieki Paliatywnej

❤️Warszawskie Hospicjum dla Dzieci

❤️Krakowskie Hospicjum dla Dzieci im. ks. Józefa Tischnera

❤️Lubelskie Hospicjum dla Dzieci im. Małego Księcia

❤️Hospicjum Domowe w Olsztynie

❤️Dom Mocarzy

❤️Małopolskie Hospicjum dla Dzieci

❤️Hospicjum Pomorze Dzieciom

❤️Zachodniopomorskie Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych

❤️Hospicjum św.Jana Ewangelisty w Szczecinie

❤️Siostry Misjonarki Miłości (Kalkucianki) w Szczecinie

Wielkie ukłony dla wszystkich, którzy pomagają, leczą i towarzyszą rodzinom oraz ich chorym dzieciom. Uczycie wrażliwości na drugiego człowieka, zwłaszcza tego bezbronnego i chorego, a tym samym pokazujecie czym jest człowieczeństwo.

Rozejrzyjcie się wokoło! Takich ośrodków w Polsce nie brakuje 😉Zespół FMS

👣