Bezdomna w ciąży

Bezdomna w ciąży

Najpierw telefon od sióstr Kalkucianek z informacją o tym, że jest u nich młoda kobieta w trzecim miesiącu ciąży, która nie ma gdzie się podziać, bo jest bezdomna. Przez ostatni czas mieszkała w jakiś pustostanach, ale troska o życie nienarodzonego dziecka, kazała jej szukać ratunku.

Siostry nie mają warunków dla zamieszkania kobiet, tym bardziej w ciąży, u nich są sami mężczyźni. Skierowałem więc siostry do najbliższego domu samotnej matki. Tak też się stało. Dzisiaj wróciła do mnie ta sprawa, ale z prośbą o finansowe wsparcie na utrzymanie tej kobiety, nie tylko do porodu ale i na następne miesiące jej zamieszkania w tym miejscu. Na moje zapytanie, czy nie ma innych źródeł pomocy usłyszałem, że była ona w miejskim ośrodku ale, że nie tylko nie ma miejsca zamieszkania, ale i nie ma nawet dokumentów, to wszyscy umywają ręce mówiąc, że nic nie mogą w tej sprawie zrobić. A czy my również nie możemy nic zrobić w tej sprawie? Utrzymanie jednej osoby w takim miejscu kosztuje około dwa tysiące za miesiąc i wcale nie chodzi o wyżywienie, prąd, ciepło, ale o etaty osób zatrudnionych. Tyle też zawsze przekazuję pieniędzy w te miejsca, gdzie sam kieruję osoby potrzebującą pomocy. Proszę Was o wsparcie finansowe. Oczywiście nie musimy nic płacić, ale nie wiem czy znajdzie tam schronienie następna osoba ode mnie. Kto może niech pomoże, wpłacając kilka złotówek na konto fundacji, a do mnie na mój tel. nr 608 752 142 info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne. Mam wrażenie, że prosząc Was o pomoc daję Wam możliwość pomocy.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Ciekawe, że nikt Jej pomocy nie zaoferował, ale dwa razy usłyszała, że mogą jej załatwić tabletki poronne. Ot taka pomoc.

Pss. Ta zbiórka to jest moje zmartwienie, ale zapewniam Was, że nie największe.

Ps. Proszę tylko, żeby nikt mi nie wysyłał tekstów w stylu…no dobrze, a co po tym, gdzie się ona podzieje z dzieckiem? Takie gadanie najbardziej mnie denerwuje. Bo co lepiej zabić i nie mieć problemu?!

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

Przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

W tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Inne formy wpłaty https://fundacjamalychstopek.pl/dzialaj-2/

Oczywiście fotka nie przedstawia tej kobiety.