Kobiety i dzieci muszą mieć ciepłą wodę

Przyjechałem do ,,Domu dla kobiet i matek z dziećmi”, aby zobaczyć postęp zleconych prac brukarskich i tak przy okazji usłyszałem skargę od jednej z mieszkanek. Może nie skargę, ale podzielenie się pewnym brakiem.

Proszę księdza mamy bardzo mało ciepłej wody. Poprosiłem panią kierowniczkę, aby zaprowadziła mnie do kotłowni. Tam zobaczyłem bardzo stary piec gazowy i bojler na wodę, oddzielnie podgrzewany przez gaz. Wielkość tego zbiornika jest wystarczająca dla dużej rodziny, a nie dla domu z 30 osobami, kobietami i dziećmi. Wiem, że tych zbiórek jest wiele ale nie martwcie się będzie…ich jeszcze więcej. Dlatego tych, którzy już pomogli aż nad to proszę o udostępnienie i zachęcenie innych. Potrzeba około 30 tysięcy złotych. Tak, dużo ale nie takie inwestycje już robiliśmy. Kto może niech wpłaci na konto fundacji, a do mnie na mój tel. 608 752 142 sms z info ile poszło. W imieniu tych kobiet i ich dzieci bardzo, bardzo dziękuję.

ks. Tomasz Kancelarczyk

Ps. Domy tego typu muszą mieć pewien poziom. Nie chodzi o komfort, ale taki stan, aby kobiety chciały tam zostać, a nie z stamtąd uciekać. Niestety widziałem już wiele takich domów, które były w opłakanym stanie. Ten taki nie jest i nie będzie.

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA DOM

przelewy zagraniczne: SWIFT (BIC): PPABPLPK / IBAN: PL13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA DOM