Dzień Świętości Życia

Już niebawem, 25 marca, będziemy celebrować uroczystość Zwiastowania Pańskiego, czyli Dzień Świętości Życia 👣. To bardzo ważne święto, skupiające obrońców życia na modlitwie i zawierzeniu ⛪🙏

Zachęcamy, aby w swoich parafiach dołączyć do modlitwy w intencji obrony życia. W myśl słów św. Jana Pawła II, który w encyklice Evangelium vitae, pisał: „życie ludzkie jest święte i nienaruszalne w każdej chwili jego istnienia”. 25 marca w sposób szczególny będziemy spoglądać nie tylko na swoje życie, które jest wielkim darem Boga, ale także na życie ludzi dookoła nas. To również doskonała okazja, by zatroszczyć się o los tych najbardziej bezbronnych, ale jeszcze nienarodzonych🤰. W wielu parafiach będzie sprawowana Msza Św. z możliwością podjęcia 👉 Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego 👈

Dlatego przypominamy❗❗❗

✨ Posiadamy NOWE, bezpłatne gazetki Duchowej Adopcji Dziecka Poczętego, a w niej m.in: formularz DADP, tekst codziennej modlitwy, świadectwa i ciekawe artykuły 🗞 Gazeta w pełni poświęcona jest modlitewnemu dziełu.

Zachęcamy wszystkie parafie do zamawiania, pisząc na

📧 zamowienia@fundacjamalychstopek.pl