Kobieta w ciąży samotnie wychowująca dziecko

Trafiłem na nią przez siostry zakonne. Zaniepokoiło mnie to, że poszukuje ona pomocy tam, gdzie trafiają ludzie w skrajnym ubóstwie, wydało mi się to dość niepokojące. Najpierw przekazywałem jej niewielką pomoc materialno-finansową cały czas rozmawiając z nią i coraz bardziej orientując się w jej sytuacji. To niewyobrażalne, ale żyła jedynie mając 500 plus za co między innymi musiała zapłacić za mieszkanie 300zł, zostaje 7 zł na dzień.

Nie potrafiła sobie załatwić innych świadczeń. Z czego to wynikało? Może z tego, że jest wychowanką domu dziecka, z którego wyszła z brakami emocjonalnymi i nieumiejętnością radzenia sobie w życiu. Wyczułem to już w pierwszej rozmowie, tę jej delikatność, nieśmiałość, nieporadność. Zaopatrzyłem ją większą gotówką na święta obiecując, że pomożemy załatwić jej rodzinne, alimenty i fundacja będzie pokrywała jej bieżące wydatki, a także da co jest potrzebne dla jej dziecka, tego narodzonego i tego jeszcze nienarodzonego. Myślę, że najbliższe półtora roku nie jest za długim okresem opieki, zresztą zobaczymy. Tych, którzy czują tę sprawę proszę o pomoc finansową. Proszę o to przynaglany kolejną interwencją i o dziwo też jej bohaterką jest wychowanka domu dziecka. Opiszę to w kolejnej prośbie. Zróbcie użytek z konta fundacji, wpisując w tytule DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie wysyłając sms na 608 752 142 ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne. Bardzo dziękuję. Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Św. Ducha 9

70-205 Szczecin

przelewy krajowe nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120 w tytule przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA