Podsumowanie tygodnia w FMS

U nas nigdy nie dzieje się ZA dużo, bo zawsze staramy się stawać na wysokości zadań, które stawia przed nami każdy kolejny dzień. Bywa trudno, wręcz beznadziejnie, ale wiemy że nie jesteśmy sami. Lata naszych działań, w które tak wielu z Was chętnie się angażuje pokazały nam, że nigdy nie można odpuszczać 💪☺️💗👣

A w minionych dniach…

✅ Mama i jej nienarodzone dzieciątko, o których trudnej sytuacji dowiedzieliśmy się od zaprzyjaźnionych sióstr zakonnych, dzięki Waszej hojności zostali zabezpieczeni na najbliższe 1,5 roku. Sytuację będziemy dalej rozeznawać. Jeśli okaże się, ze czegoś im jeszcze potrzeba, to z pewnością o to zadbamy 💝🤰💝

👉https://bit.ly/2Qb9eNE

✅ 42 porady przeprowadzone drogą telefoniczną i 11 kobiet objętych stałą pomocą. Oto bilans pomocowy minionego tygodnia. 🤰👶🤱👣💞✅

✅ Chwalimy się przeprowadzonym remontem u pani Ani naszej podopiecznej, o której pisaliśmy Wam już wielokrotnie. Dziękujemy za zaangażowanie w pomoc 💪😉🚽🛠

✅ Spieszymy na pomoc rodzinie, która ucierpiała w wyniku pożaru. Jako Fundacja zadeklarowaliśmy zakup sprzętu AGD. Jeśli chcecie dołączyć do zbiórki, to oczywiście z serca zachęcamy 🔥🏚👩‍👧‍👦🔥

👉https://bit.ly/2RX9Szk

✅Obecna sytuacja epidemiologiczna zmusiła nas do rezygnacji z przygotowań do szczecińskiego Marszu dla Życia. W zamian za to zaprosiliśmy mieszkańców miasta do wzięcia udziału w wydarzeniu „Usłysz”. 18 kwietnia na Jasnych Błoniach spod pomnik św. Jana Pawła II przez cały dzień brzmiał dzwon „Głos nienarodzonych”. Budziliśmy wrażliwość na ludzkie życie od poczęcia! 🙏👣👼🔔

✅Pragniemy powtórzyć zbiórkę sprzed kilku miesięcy na pamiątki z okazji chrztu dla małych podopiecznych domu samotnej matki. Tym razem chcemy jednak obdarować tyle ochrzczonych dzieci z placówek w całej Polsce, na ile uda nam się uzbierać. Jeśli zechcecie dołożyć do tego swój grosz to z serca zachęcamy

👉https://bit.ly/3g27i4X

✅Tylko w minionym tygodniu rozprowadziliśmy ponad 3000 sztuk książki „Genesis” 📲📖💬 Przypominamy, że wciąż można ją u nas zamówić. Wystarczy napisać na: 📧 zamowienia@fundacjamalychstopek.pl

Więcej: https://bit.ly/2QcPkCd

✅Zachęcamy do zaopatrywania się w gadżety z przesłaniem ze sklepu „Poślij mnie”. Kupując u nich, wspieracie jednocześnie podopiecznych Fundacji Małych Stópek

💟💟💟

Chciałbyś dołączyć do grona osób, wspierających naszą działalność❓

Służymy informacją od poniedziałku do piątku, od 10:00 do 16:00.

📞791 138 902

📧kontakt@fundacjamalychstopek.pl