Close this search box.
Close this search box.

Fundacja Ma┼éych St├│pek powsta┼éa 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia┼éa┼ä organizacji, kt├│r─ů tworz─ů osoby od wielu lat zaanga┼╝owane na rzecz obrony warto┼Ťci ludzkiego ┼╝ycia, od pocz─Öcia do naturalnej ┼Ťmierci oraz godno┼Ťci jego przekazywania. Pocz─ůtkowo ich g┼é├│wnym celem, by┼éa organizacja Marszu dla ┼╗ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz─Ötego. Obecnie dzia┼éania Fundacji maj─ů znacznie szerszy zakres ÔÇô obejmuj─ů ca┼éoroczn─ů formacj─Ö i edukacj─Ö m┼éodzie┼╝y, kszta┼étowanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt├│re zrezygnowa┼éy z zamiaru aborcji i urodzi┼éy swoje dziecko. Dzia┼éania te, dotycz─ů nie tylko terenu Szczecina, ale i ca┼éej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi─Ög mi─Ödzynarodowy.
Fundacja sw─ů nazw─Ö zaczerpn─Ö┼éa od istniej─ůcego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma┼éych St├│pek (BMS), powo┼éanego do ┼╝ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur─ů formaln─ů. To inicjatywa, zrzeszaj─ůca w spos├│b nieformalny (w internecie) kilkadziesi─ůt tysi─Öcy obro┼äc├│w ┼╝ycia z ca┼éej Polski, a tak┼╝e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si─Ö informacjami, dotycz─ůcymi obrony ┼╝ycia oraz aktywizowanie do dzia┼éa┼ä pro-life wsz─Ödzie tam, gdzie s─ů cz┼éonkowie Bractwa.
Fundacja Ma┼éych St├│pek (FMS) w odr├│┼╝nieniu od Bractwa, stanowi struktur─Ö formaln─ů. Dzi─Öki wsparciu Darczy┼äc├│w, FMS mo┼╝e nie┼Ť─ç konkretn─ů pomoc poszczeg├│lnym osobom.

­čĹëÔŁŚ­čöą27 000­čöąÔŁŚ­čĹł

„Genesis. Pocz─ůtek ┼╗ycia Cz┼éowieka” czyli ksi─ů┼╝ka z funkcj─ů rozszerzonej rzeczywisto┼Ťci, stworzona pod czujnym okiem biolog├│w i lekarzy ­čžÉ W ┼Ťwiat posz┼éo ju┼╝ ponad 27 000 egzemplarzy tej publikacji, co bardzo nas cieszy ­čśü
W ko┼äcu edukacja to podstawa ­č嬭čśë.

Z tego miejsca pragniemy podzi─Ökowa─ç wszystkim, kt├│rzy pomogli w sfinansowaniu tego projektuÔś║´ŞĆ­čÖĆ Je┼Ťli jeszcze nie pozna┼ée┼Ť „Genesis”, to koniecznie napisz do nas na:

­čôžzamowienia@fundacjamalychstopek.pl i nab─ůd┼║ bezp┼éatny egzemplarz ­čĹŹ

UWAGA: Nie zapomnij pobra─ç aplikacji „Genesis AR+” dzi─Öki kt├│rej grafiki w ksi─ů┼╝ce w pe┼éni”o┼╝yj─ů” ­čô▓­čôľ­čĺČ ­čś▓

Zespół FMS

­čĹú

Zobacz wi─Öcej:

Zapisz si─Ö na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe┼énij poni┼╝szy formularz i do┼é─ůcz do naszego newslettera w zamian wy┼Ťlemy Ci bez ┼╝adnych Twoich koszt├│w mi─Ödzynarodowy symbol obro┼äc├│w ┼╝ycia, st├│pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Do┼é─ůcz do bractwa