Nie pierwsza taka sprawa i niestety na pewno nie ostatnia…

Byli razem, zakochani. Ona uciekła od alkoholowej rodziny, a  on dla niej był dla niej nowym życiem i oparciem. Wyjechali do Norwegii, gdzie oboje pracowali, ale ona przede wszystkim zajmowała się mieszkaniem i gotowaniem. W czasie gdy okazało się, że Aneta jest w ciąży, stracili pracę i musieli wracać do Polski. Zamieszkali w wynajętym mieszkaniu, ale jemu miłość się odwidziała i stwierdził, że dziecko nie jest jego. Bałwan… po badaniach DNA inaczej będzie śpiewał.

W czwartym miesiącu ciąży została sama bez żadnej środków i wizji pomocy na przyszłość. Pojawili się za to tacy, którzy chcieli zafundować jej wyjazd za granicę, w celu rozwiązania „problemu”.

Wielu było takich „dobrych doradców” oprócz tej jednej, która nas skontaktowała. Zabić jest łatwo, ale zachować przy życiu, urodzić i wychować to już całkiem inna bajka. Tym drugim już się tzw. „obrońcy kobiet” nie zajmują. Takie sprawy są podrzucane nam, tym jakoby od ochrony zarodków. A my dobrze wiemy, że potrzebne będzie dla niej mieszkanie, choćby najmniejsze lokum, środki na wyżywienie i podstawowe zakupy oraz to wszystko co jest potrzebne dla dziecka przynajmniej na dwa lata. Dopiero takie zapewnienia z naszej strony przekonały Anetę, że będzie dobrze.

Zapewniłem, bo jestem pewien Waszej pomocy finansowej. Wszystko, abyśmy jak najszybciej mogli pomóc kolejnej kobiecie i kolejnemu dziecku. Dołóżcie swoją cegiełkę wpłacając na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA CIĄŻA. Wpłaćcie i miejcie satysfakcję, że przyczyniliście się do uratowania życia. To niesamowite, że w ten sposób można robić coś tak wspaniałego. Po wpłacie wyślijcie do mnie sms na mój tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne. Ile potrzeba? Koszt wynajęcia lokum, wyżywienie i opłaty to jakieś kilkanaście tysięcy, mówimy bowiem o pomocy długoterminowej. To co dla dziecka to na dwa lata już mamy.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Aneta teraz to sama widzi, bez mojego moralizowania, dlaczego stało się jak się stało, no ale mądra Polka po szkodzie.

PSS. Osoby, które chcą się dowiedzieć coś więcej, mogą śmiało dzwonić. Jeśli nie odbieram, to na pewno oddzwonię.

ul. Św. Ducha 9

przelewy krajowe