Przelej krew

Przelej krew

Nigdy nie robiłem urodzinowych zbiórek na facebook’u. W tym roku postanowiłem, że zrobię ale na konto fundacji. Rok temu współorganizowałem akcję krwiodawstwa upamiętniającą Powstanie Warszawskie. Zakupiliśmy 1100 koszulek dla donatorów krwi. W tym roku koszulek będzie 10 000, będzie o ile będą pieniądze.

Jedna koszulka to koszt 14 zł . Dlatego proszę moich znajomych tych bardzo znajomych i tych mniej, tych serdecznych i tych na podanie ręki, tych na „Szczęść Boże” i tych na „Dzień dobry” o pomoc finansową. Proszę nade wszystko patriotów, którzy pamiętają o bohaterskiej Warszawie i tych, którzy rozumieją jak bardzo potrzebna jest krew, teraz w okresie wakacji.

Akcję organizuje Fundacja Patriotyczna im. Witolda Pileckiego ale powiem tak żartem, że ucierpi moje ego jeśli moja fundacja zbierze mniej pieniędzy. Osoby, które dołożą się do tej mojej ,,imprezy”, wysyłając na konto fundacji pieniądze, proszę o wpisanie w tytule przelewu DAROWIZNA KREW, a do mnie na mój tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Akcja trwa od 30 lipca do 2 sierpnia!

Polecam tę inicjatywę szczególnie tym, którzy sami nie mogą oddać krwi. W ten sposób stają się niejako mecenasami konkretnych osób, robiących to w ich zastępstwie. Ci, którzy chcieliby otrzymać koszulkę dla siebie, proszę w tytule dodać do słowa KREW jeden z trzech rozmiarów L, XL. XXL. Koszulki są uniseks. Adres nadania odczytamy z przelewu. Oczywiście wtedy proszę wziąć pod uwagę dodatkowe koszty, bo …koszulka dla krwiodawcy, dla darczyńcy (Ciebie) i przesyłka pocztowa.

Ale będzie ,,impreza”

ks. Tomasz Kancelarczyk