Close this search box.
Close this search box.

Jak z małym dzieckiem

Wiemy dobrze, że małe dziecko potrzebuje całodobowej opieki i wszystko trzeba wokół niego zrobić. Niestety bardzo często tak samo jest z osobami starszymi. Szczególnie wtedy, gdy doświadczone są chorobami fizycznymi lub psychicznymi. Naszej uwadze została powierzona właśnie taka osoba – pani Marianna.

Jej najbliższą rodziną jest już starszy niepełnosprawny syn, który sam potrzebuje pomocy. To co oferowała opieka jest niewystarczające, a próba rozwiązania sprawy za pomocą wolontariuszy, okazała się rozwiązaniem na krótszą metę. Na całe szczęście po wielu bojach znalazł się zakład opiekuńczy, który przyjmie panią Mariannę. Problem tylko jest w transporcie, który musi być specjalistyczny tzn. na leżąco. W innym przypadku sam bym po nią pojechał swoim samochodem, a do przejechania jest aż 900 km, czyli w dwie strony 1800.

Najtańsza oferta takiego transportu jaką znaleźliśmy opiewa na 4500 zł. Niestety nie możemy czekać, aż znajdzie się coś bliżej. Część kosztów pokryją znajomi syna, ale resztę zamierzamy wyasygnować z fundacji. Inwestujmy w rodzinę, abyśmy w przyszłości nie znaleźli się w takiej sytuacji.

Osoby, które chcą w tej sprawie pomóc, proszę o wpłatę na konto fundacji wpisując DAROWIZNA TRANSPORT, a do mnie na mój tel.608752142 sms z info ile poszło co jest niekonieczne ale wskazane. ks. Tomasz Kancelarczyk

PS Jeszcze nie raz będę Was wciągał w zakamarki miejsc gdzie są bezdomni, ubodzy, chorzy. Nie są to wycieczki przyjemne, bo mnie samego przygnębiają. Pomagamy najmniejszym bezbronnym, nienarodzonym ale zapewniam Was, że bezbronni i mali też są i narodzeni starzy, schorowani samotni.

ul. Św. Ducha 970-205 Szczecin

przelewy krajowe: