Close this search box.
Close this search box.

Ktoś tu młodych ma za głupków

Ktoś młodych uważa za głupków. Najpierw Gazeta.pl podaje, że naukowa publikacja Fundacji Małych Stópek ,,Genesis początek życiu człowieka” ma oduczyć młodzież używania słowa płód, bo tam niby ono nie występuje. Policzyłem słowa płód, zarodek, embrion i ich pochodne występują na 12 stronach ponad 70 razy.

Dlaczego Gazeta.pl tak perfidnie kłamie?

Czy sądzi, że młodzi są tak głupi i leniwi, aby nie wejść na stronę https://wiedzaozyciu.info/ i nie potrafi ze zrozumieniem przeczytać kilkunastu stron? Widocznie tak sądzi, a teraz Wyborcza w Kielcach wciska, że młodzież LO donosi o strasznej wystawie w jej szkole.

Zwróćcie uwagę na konstrukcję tekstu zapowiadającego artykuł na ten temat. Kontrowersyjna, antyaborcyjna, uczniowie oburzeni, propagandę, bulwersująca, uczniowie poprosili …to przecież tekst z epoki komuny. Wtedy też gazety donosiły, że poinformowane przez oburzonych obywateli władze były zmuszone interweniować aby zaprzestano szerzenia imperialistycznej zachodniej zepsutej propagandy.

Wyborcza myśli, że jak napisze tak będzie.

Młodzież będzie oburzona, wystawa kontrowersyjna, antyaborcyjna i kropka. Przecież młodzież nie myśli, nie umie czytać i nie potrafi ocenić i wyciągnąć wniosków. Wyborcza sądzi że młodzież to po prostu łyknie jak pelikan. Przecież tę wystawę stworzyła młodzież, właśnie ta z plakatów, która kilka lat temu miała tyle lat co oni dzisiaj. To ich pomysł jak zobrazować to co jest podane w naukowych publikacjach. Odnośniki do tych publikacji są w rogu każdego plakatu. Kto tu robi za ciemnogród i to co naukowe nazywa propagandą? Zresztą każdy może to sam ocenić, oglądając wystawę na stronie: https://fundacjamalychstopek.pl/…/wystawa-jestem…/

Zachodzę teraz w głowę co tu jest kontrowersyjnego, bulwersującego, antyaborcyjnego i gdzie tu propaganda? Wiem tylko, że jest to genialny pomysł młodych ludzi jak naukę przekazać w prosty i sugestywny sposób. Mnie osobiście najbardziej podoba się plansza, na której jest Karolina z wyciętym sercem i hasłem: „21 dzień bije serce” oraz Mateusz z piłką „4 miesiąc pierwszy kopniak”. Młodzi jesteście wspaniali!

Ks. Tomasz Kancelarczyk z Fundacji Małych Stópek

Skoro się tej wystawy tak boja, że posuwają się do tak absurdalnych zarzutów to znaczy że jest bardzo dobra. W tym tygodniu daję zlecenie druku kolejnego 1000 sztuk wystawy czyli 14 tysięcy plakatów.

Osoby chcące wesprzeć finansowo proszę o przelew na konto fundacji wpisując w tytule DAROWIZNA WYSTAWA, a do mnie na mój tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Koszt druku 14 plakatów jednej wystawy to 12 zł Fundacja Małych Stópek

ul. Św. Ducha 970-205 Szczecin

przelewy krajowe

nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120