Zasłużony dla Wymiaru Sprawiedliwości

Zasłużony dla Wymiaru Sprawiedliwości

14 października ks. Tomasz Kancelarczyk odebrał medal „Zasłużony dla Wymiaru Sprawiedliwości. Nagrodę wręczył wiceminister sprawiedliwości Marcin Romanowski i jak sam podkreślił, jest ona uhonorowaniem wszelkich działań pomocowych, edukacyjnych i formacyjnych Fundacji Małych Stópek na rzecz życia.

„Życie ludzkie, godność, która jest podstawą prawa do życia, jest nienaruszalne, przyrodzone i nie podlega żadnym rozróżnieniom ze względu na jego jakość czy czas trwania. I Fundacja czyni bardzo wiele, żeby to prawo w sposób praktyczny i kompleksowy chronić” – powiedział podczas spotkania wiceminister.

Jako Fundacja Małych Stópek wiemy jednak, że nic z tego nie byłoby możliwe, żadna pomoc i żadna forma edukacji, gdyby nie ludzie dobrej woli. To dzięki naszym Darczyńcom, którzy od lat wspierają „stópkowe” działania, misja naszej organizacji wciąż jest realizowana.

„To medal dla całej Fundacji; Fundacja to są ci, którzy pozwalają temu organizmowi pomagać. I mimo tej wielkiej pracy, którą wykonujemy, niestety, muszę powiedzieć, że tej potrzebnej pracy jest tak wiele, że nawet gdyby Fundacja rozwinęła się razy sto, to i tak będzie to za mało” – zaznaczył podczas uroczystości wręczenia ks. Tomasz.

Dlatego jeszcze raz dziękujemy wszystkim ofiarodawcom Fundacji Małych Stópek i podkreślamy, że ten medal jest dla was!

ks. Tomasz Kancelarczyk wraz z całym zespołem FMS