Nieświąteczna zbiórka, a może i świąteczna?

Nieświąteczna zbiórka, a może i świąteczna?

Na kilka dni przed tymi pięknymi i jakże rodzinnymi świętami otrzymałem wiadomość o pilnej potrzebie. Nie wiem czy słyszeliście, że niedawno w Szczecinie wydarzyła się ogromna tragedia. Mężczyzna zabił matkę i babcię swojego dziecka, a potem sam popełnił samobójstwo i to wszystko na oczach tego dziecka, 11-letniego chłopca. Ma on szansę trafić pod opiekę swojego dziadka, który zresztą stracił w tej tragedii żonę. Warunkiem takiego obrotu sprawy są między innymi dobre warunki mieszkaniowe.

Do Fundacji Małych Stópek została skierowana prośba o remont i wyposażenie kuchni. Glazura, meble i sprzęt kuchenny. Koszt prac wyceniam na 30 tysięcy zł ale jak zawsze na pewno się mylę. Fundacja Małych Stópek to nie ja i pracownicy fundacji ale ci wszyscy, którzy sprawiają, że ona może działać.
Dlatego kieruję do Was tę nieświąteczną prośbę o finansowe wsparcie tej sprawy, chociaż jestem świadom, że święty Mikołaj już mocno zubożył Wasze portfele i kieszenie. Kto może niech złotówki śle na konto fundacji wpisując w tytule DAROWIZNA KUCHNIA, a do mnie na mój tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Wcale się nie pogniewam, jeżeli zamiast życzeń otrzymam smsy z potwierdzeniem wpłaty na pomoc temu dziecku. Oj przesadziłem, ale z pewnością rozumiecie, że pomoc temu dziecka jest ważniejsza, niż radość z otrzymanych pięknych słów czy prezentów.

Ks. Tomasz Kancelarczyk
PS. Fachowców od remontu kuchni i montażu mebli kuchennych na wymiar już zamówiłem.

ul. Świętego Ducha 9
przelewy krajowe:
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

przelewy z zagranicy:
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

W tytule przelewu: DAROWIZNA KUCHNIA

PS Oczywiście zdjęcie nie przedstawia wspomnianego chłopca.