Zwolenników otwartej granicy i obrońców życia proszę o pomoc…

Zwolenników otwartej granicy i obrońców życia proszę o pomoc…

Wczoraj, za pośrednictwem sióstr Kalkucianek, trafiła do Fundacji Małych Stópek Albanka w zaawansowanej ciąży – można powiedzieć tuż przed porodem. Trafiła do Polski z mężem i według ich relacji zostali bez obiecanej pracy, a w konsekwencji już są bez dachu nad głową i bez dokumentów legalnego pobytu w Polsce. Pozostaje oczywiście sprawa porodu, za który będą musieli zapłacić, chyba że do tego czasu mężczyzna znajdzie legalną pracę i ubezpieczenie obejmie również kobietę.

Z racji, że w każdej chwili można spodziewać się rozwiązana ciąży, już teraz zbieramy fundusze na opłacenie faktury za tę usługę medyczną. Robiliśmy to wielokrotnie i zrobimy to tym razem nie roztrząsając różnych znaków zapytania wokół sprawy, bo niezależnie od nich dziecko na dniach się urodzi. Oni sami na ten czas będą pod opieką Caritas.
Mam nadzieję, że dzięki nałożeniu się w tej sprawie nie tylko kwesti naszego odniesienia do nienarodzonych, ale także do obcokrajowców, bardzo szybko uzbieramy potrzebne 8 tysięcy zł.

Co nie znaczy, że ktoś kto chce otwarcia np. wschodniej granicy jest kimś innym niż obrońcą życia od poczęcia… chociaż może? Darczyńców wpłacających na konto fundacji proszę o wpisanie w tytule przelewu DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie sms na mój tel.608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne. Wszystkim pomagającym w tej sprawie z całego serca dziękuję.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Na pewno ktoś się zapyta: „Dlaczego tak dużo trzeba zapłacić za poród?”, odpowiem: „Nie wiem”. Nie tak dawno byliśmy proszeni o pomoc w opłaceniu faktury za poród Ukrainki… faktura opiewała na kwotę ponad 20 tysięcy złotych. Mam nadzieję, że ta nie będzie tak duża.

ul. Świętego Ducha 9
Tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

przelewy krajowe:
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

przelewy z zagranicy:
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Dołącz do grona obrońców życia na Fb