Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Dzieci mają marznąć? Nie!

Przez Polskę, szczególnie w pasie nadmorskim przeszły niesamowite burze. Drzewa przewracały się na drogi, budynki, samochody i niestety także na linie energetyczne. Przez to w wielu domach nie było prądu, także w naszym Domu Samotnej Matki. Wokół niego szalał wiatr, a w nim ciemno i coraz zimniej. Niestety oświetlenie awaryjne wystarczyło tylko na dwie godziny, a budynek szybko zaczął się wychładzać. Nowy piec na pelet bez prądu nie działa, alternatywnego źródła energii brak i prawdopodobnie już nie dostaniemy zgody na zrobienie kominka. Brak światła, ciepłej wody w kranie, zimne kaloryfery. Wszystkim było zimno, a przede wszystkim marzły dzieci.

Na całe szczęście jeszcze była butla z gazem aby można było ugotować obiad i zrobić herbatę. Wszystko w lodówce się popsuło i było do wyrzucenia. Energetycy naprawili linię dopiero w poniedziałek wieczorem co było i tak szybko, bo okoliczne miejscowości nie miały prądu jeszcze przez trzy dni. Teraz już wiem, że na te kilka dni kryzysu musimy mieć porządny agregator prądu, albo dwa mniejsze no i zapas paliwa koniecznego do ich działania. Tych, którzy chcą nam pomóc proszę o wpłatę na konto fundacji a do mnie sms na 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Tytuł wpłaty: DAROWIZNA PRĄD

Ks. Tomasz Kancelarczyk
PS. Mniejszy agregator kosztuje około 3 tys. zł.
PSS.. A kominek i tak zrobię. Tam gdzie chodzi o zdrowie dzieci to kicham na normy klimatyczne

Fundacja Małych Stópek 💙
ul. Świętego Ducha 9
przelewy krajowe:
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

przelewy z zagranicy:
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

💝Przekaż datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram
👣Dołącz do grona obrońców życia na Fb https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek