Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Trochę tu mało miejsca…

Trochę mało miejsca jak na ośmioro dzieci. Ośmioro dzieci i tylko dwa małe pokoiki. Rodzina bardzo uboga ale niesamowicie pogodna, a dzieci bardzo grzeczne. To się wyczuwa już przy pierwszym kontakcie. Sprawa jest prosta, aby to co na zdjęciu widać jako graciarnię na poddaszu, zaadoptować na pokój.

Trzeba poszerzyć pomieszczenie rozwalając ściankę z wiórobetonu i postawić nową z płyt gipsowych. Zrobić ocieplenie, podłogę z paneli, podłączyć kaloryfer, małe okienko, drzwi i już dwójka – trójka dzieci będzie szczęśliwa. Jeżeli nam funduszy wystarczy i wstawimy dwa łóżka piętrowe, ale takie z szafą obok i biurkiem pod (tak zwane łóżko z antresolą, to dzieciaki będą wniebowzięte.

Ile potrzeba pieniędzy? 40 tysięcy zł.

Kto może niech pomoże wpłacając na konto fundacji pod hasłem: DAROWIZNA DZIECI, a do mnie sms na tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne. Myślę, że bardzo szybko pochwalę się efektami prac remontowych.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120