Close this search box.
Close this search box.

Fundacja Małych Stópek dzieciom z oddziału neonatologii

Wczoraj (tj. 22.03) z siedziby Fundacji Małych Stópek, wyjechał kolejny transport darów dla ofiar wojny na Ukrainie. Tym razem, dzięki materialnemu wsparciu darczyńców fundacji, udało się uzbierać fundusze na zakup specjalistycznego sprzętu medycznego oraz leków. Wszystko trafi do małych pacjentów oddziału neonatologii szpitala św. Mikołaja we Lwowie oraz do tych, którzy walczą na froncie.

Informację o palących potrzebach szpitala św. Mikołaja ks. Tomasz Kancelarczyk otrzymał bezpośrednio od pracującego tam lekarza.

Transport, o wartości blisko 200 000 zł, zawiera m.in. gazy, bandaże, koce termiczne, strzykawki, igły, zestawy do przetaczania krwi (w warunkach polowych), wkłucia centralne, cewniki dla noworodków oraz całą masę leków, które udało się zorganizować dzięki zaprzyjaźnionemu z Fundacją lekarzowi.

Zespół FMS
👣