Close this search box.
Close this search box.

Takiego spotkania jeszcze nie było…

Nie było jeszcze takiego spotkania osób bezpośrednio zaangażowanych w prowadzenie Domów Samotnej Matki. Najczęściej spotykali się szefowie jednostek finansujących np. dyrektorzy Caritas czy też kierujący jednostkami samorządowymi.

Fundację Małych Stópek interesuje konkretna robota i o tym usłyszeliśmy w Porszewicach, gdzie przyjechały osoby z całej Polski. Powiedzieliśmy co my jako fundacja możemy zrobić, w czym pomóc i usłyszeliśmy czego potrzeba w działalności takich domów. Usłyszeliśmy to bardzo dobitnie, bo nawet ze łzami jednej z pań, której DSM prawdopodobnie zostanie zamknięty z powodu braków funduszy na przystosowanie go do przepisów p-poż. No, na razie jeszcze takich funduszy nie mamy ale może w przyszłości.

👉 https://www.facebook.com/FundacjaMalychStopek/videos/716116039707518/

Obecnie możemy organizować akcję ,,Paczuszka dla maluszka”, czy też zakupić pralkę albo plac zabaw. Ktoś powie, że to nie wiele. Tak, to nie wiele dla wielu, bo dla wszystkich Domów Samotnej Matki w naszym kraju.

Darczyńców, którzy mają pragnienie wsparcie takich placówek proszę o wpłaty na konto fundacji i wpisanie tytułu przelewu DAROWIZNA DOM.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe:
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA DOM

przelewy z zagranicy

SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, Szybki Przelew i inne formy płatności:

❤️ Przekaż datek 👉https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram