Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Kolejny transport na Ukrainę

Pakowanie transportu na Ukrainę miało kilka faz. Na sam przód poszły najcenniejsze i najdroższe artykuły medyczne, przede wszystkim opatrunkowe. Objętościowo było tego 1/3 przestrzeni samochodu ale wartość tych paczek to około 30 tys. zł, o wiele więcej niż pozostałe rzeczy. Następnie dołożyliśmy nowe jeszcze zapakowane wózki dziecięce i sprzęt dla wojennych inwalidów. Pochodził on z naszego magazynu, nie był nowy ale całkiem sprawny. Potem zaczął się najtrudniejszy etap pakowania, bo nie chcąc aby samochód jechał z pustą przestrzenią zaczęliśmy między ten sprzęt upychać artykuły dla dzieci. Wszystko nowe fabrycznie zapakowane. Na zakończenie za ostatnią niezbyt regularną ściankę posłużył nam kartony z konserwami i innymi art. spożywczymi. Zamykając wiedzieliśmy , że jak celnicy otworzą tylne drzwi samochodu to co nieco z niego się wysypie. To, że auto zostało sowicie zapakowane możemy przekonać się patrząc na jego mocno ugięte tylne koło. Jak samochód odjechał, to przypomniałem sobie, że zapomniałem zapakować coś bardzo ważnego i pędziłem za nim.

Sergiej zatrzymaj się.
Gdy samochód z rzeczami na Ukrainę odjechał przypomniałem sobie, że zapomniałem o plakietkach ze św. Michałem Archaniołem. Tyle zabiegów aby one wreszcie były, a tu kiedy ktoś przyjeżdża między innymi po nie, to ja o tym zapominam. Szybko zadzwoniłem do kierowcy Siergieja i kazałem mu zatrzymać się tam gdzie jest, tak abym mógł mu dowieść co prawda niewielki pakunek, tylko trzy kartoniki ale jakże ważne. Zapakowaliśmy, tak na styk.

ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Pakowaliśmy samochód na maksa, tak aby wykorzystać trudny długi przyjazd Ukraińców i nasze wydatki na paliwo.
Pomóżcie, a będą kolejne transporty z pomocą na Ukrainę.
Jak coś wyślecie na konto fundacji to napiszcie do mnie sms do mnie na mój tel.608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA UKRAINA