Będzie dużo błogosławieństwa.

Będzie dużo błogosławieństwa.

Dawno nie było tylu trudnych sytuacji z kobietami w ciąży co obecnie. Każdego dnia mamy kolejne zgłoszenia historii takich, że łzy same płyną z oczu. Z jednej strony jestem w kłopocie, a z drugiej się cieszę, bo o to chodzi. Nie są to informacje o tym, że te kobiety chcą się ,,pozbyć” kłopotu, ale raczej, że potrzebują ratunku i są gotowe na przyjęcie pomocnej dłoni.

Jakie to historie?

W wielkim skrócie, ucieczka przed agresywnym alkoholikiem, pozostanie samej w zaawansowanej ciąży bez środków do życia i dachu nad głową. Wierzę w to mocno, że pomoc kobiecie w ciąży niesie za sobą Boże błogosławieństwo, bo to stan błogosławiony. Obiecałem tym paniom pomoc i ją udzielę, ale chciałbym aby to była pomoc wystarczająca.
Wynajęcie mieszkania na rok nie na dwa miesiące. Wszystko dla dziecka na dwa lata, a nie skromna paczuszka z pieluchami na kilka tygodni. Karta na zakupy do spożywczego na kilkaset złotych, a nie skromna suma na jedną bułkę każdego dnia na śniadanie.
Jeżeli mi pomożecie to będzie tak jak trzeba. Myślę sobie tak, że my im pomagamy i dzieje się jak w Ewangelii, Maryja spotyka Elżbietę i poruszyło się dzieciątko w jej łonie. Boże spraw abym doświadczył radości błogosławieństwa.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Osoby, które mogą pomóc i chcą się dołączyć do obdarowanych błogosławieństwem proszę o pomoc finansową na konto fundacji, a do mnie sms na tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.
PSS. Za każdym razem kiedy trzymam w ręku dziecko, które urodzi się mimo wszystko, to czuję to błogosławieństwo.
PSSS. W razie pytań proszę do mnie dzwonić . Nr. telefonu jak powyżej.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA