Miałem marzenie

Miałem marzenie

Historia pewnego pistoletu …do silikonu.
Mając przed sobą wizję kładzenia masy silikonowej w naszym Domu Małych Stópek zamarzyło mi się aby dysponować takim oto pistoletem do wyciskania silikonu, który robi to sam bez użycia mięśni. Ktoś powie, że jestem wygodny, ale tak powie tylko ten kto nie zna bólu ręki po wyciśnięciu nastej tuby silikonu. Do rzeczy. Będąc w sklepie i robiąc zakupy rozmawiam przez telefon z jednym z darczyńców. Gdy wraz z moim współpracownikiem spoglądam na cenę wymarzonego pistoletu mówię na głos, że nie kupimy tego sprzętu bo jest za drogi. Wtedy słyszę w telefonie … kupujcie, ja zapłacę to co wam brakuje …i w ten sposób fundacja stała się posiadaczem tego sprzętu, a działa super, no i wyglądam z nim jak Rambo.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

Dołącz do grona obrońców życia człowieka https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek