Tylko saperem…

Tylko saperem…

Nasz przyjaciel Jarosław z Ukrainy, obrońca życia, który kilka lat temu za zarobione w Polsce pieniądze wyremontował oddział dziecięcy w Drohobyczu dzięki czemu dostał zgodę na otwarcie Okna Życia w tamtejszym szpitalu otrzymał wezwanie do wojska. Poinformował mnie o tym w rozmowie telefonicznej. Spytałem się jego czy idzie na front. W odpowiedzi usłyszałem… nie ja będę tylko saperem. Hmm…tylko saperem.
To za pośrednictwem Jarosława organizowaliśmy wszystkie transporty na Ukrainę. Dzięki jego osobie mieliśmy pewność, że kupujemy potrzebne rzeczy i że one trafią we właściwe ręce. Obecnie szykujemy się do zakupu śpiworów, które mogą być potrzebne w zimę dla osób rzucanych z miejsca na miejsce przez wojenną zawieruchę. Proszę o wsparcie finansowe jak i rzeczowe. Pieniądze na konto, a śpiwory na adres fundacji. Wysyłających pieniądze jak zawsze proszę o sms na mój tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120