Tak nie może być.

Tak nie może być.

Na początku wydało mi się to niemożliwe, żeby młoda kobieta w zaawansowanej ciąży była w schronisku dla bezdomnych. Znam dobrze te miejsca i nie wyobrażam sobie tego, no może w sytuacjach jakiegoś kataklizmu, wojny ale teraz, u nas. Niestety dowiedziałem się, ze właśnie tak jest, kobieta w ósmym miesiącu ciąży mieszka w miejscu, które pod żadnym względem nie jest dobre na oczekiwanie narodzin dziecka. Ta kobieta nie jest z jakieś patologii czy z nałogami chociaż jest z orzeczeniem lekkiej niepełnosprawności intelektualnej. Naprawdę nie jest ważne jak to się stało, że znalazła się w takiej sytuacji, tego będziemy dochodzili potem. Moja decyzja była natychmiastowa, bierzemy ją pod opiekę. Tak sobie myślę, że nie będzie nam dobrze, nie chodzi o ekonomię ale tak w sercu, dopóki nie będziemy szanowali życia, a kobiet w ciąży w szczególności, wszystkich kobiet w ciąży. Kto chciałby się dołożyć do tej sprawy proszę o pomoc finansową poprzez przelew na konto fundacji wpisując w tytule DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie na mój tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne. Bardzo Was proszę o pomoc w tej sprawie tym bardziej, że goni nas następna o wiele trudniejsza.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Przypomina mi się spotkanie przed laty z moją niepełnosprawną intelektualnie koleżanką, która tak bardzo płakała mówiąc, że zabrali jej dziecko. Nie wiem jak będzie w tej sprawie. Mam nadzieję, że dobrze ale to czas pokaże.

*Oczywiście zdjęcie nie przedstawia tej kobiety.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA