Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

Drodzy Przyjaciele!馃槉

Dzi艣 chcemy poruszy膰 bardzo wa偶ny temat. Fundacja Ma艂ych St贸pek zosta艂a powo艂ana po to, aby ratowa膰 偶ycie dzieci nienarodzonych i wspiera膰 matki ze swoimi pociechami w ich trudnych 偶yciowych sytuacjach. Robimy to nieustannie, niezmiennie, anga偶uj膮c swoje serce i wszystkie si艂y. Ka偶dego dnia pojawia si臋 kolejne male艅stwo w Polsce, kt贸re potrzebuje pomocy, a my dzi臋ki Waszym wielkim sercom, mo偶emy j膮 nie艣膰, ratuj膮c ludzkie istnienia.
S膮 w艣r贸d Was tacy, dla kt贸rych wa偶ne s膮 r贸wnie偶 dzieci i ich rodzice na Ukrainie. Osoby te przekazuj膮 nam darowizny celowe, chc膮c aby wspar艂y konkretnie ludzi za nasz膮 wschodni膮 granic膮. Funkcjonuje tam organizacja pro-life, z kt贸r膮 wsp贸艂pracujemy. To jej dzia艂acze przekazuj膮 dary do konkretnych dzieci, rodzin b臋d膮cych w potrzebie.
Chcemy Was w tym miejscu zapewni膰, 偶e nic nie dzieje si臋 kosztem naszych podopiecznych. To dla nich istniejemy, pracujemy, dzia艂amy. A 偶e mo偶emy skutecznie przekaza膰 darowizny przeznaczone dla Ukrainy, w miejsca gdzie pomoc jest potrzebna, darczy艅cy powierzaj膮 nam swoje ofiary.
Dzi臋kujemy Wam wszystkim za obecno艣膰 i wsparcie. Rami臋 w rami臋 z Wami, mo偶emy przenosi膰 g贸ry! 鉂わ笍

Do艂膮cz do grona obro艅c贸w 偶ycia cz艂owieka聽https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa