Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Jak tu nie płakać.

Kobieta z czwórką dzieci, ich ojca nie ma i lepiej aby nie wracał. Najbliższa rodzina, delikatnie mówiąc źle się prowadząca. Ona sama bez nałogów, pracowita i kochająca matka, a jednak dzieci nie są z nią, bo ona nie ma odpowiednich warunków mieszkaniowych. Sam próbowałem wynająć dla niej mieszkanie. Gdyby miała psy i koty to byłoby łatwiej to załatwić. Jednakże po wielu perypetiach mieszkanie się znalazło za 2500 zł. Przy tej ilości dzieci w tym dwoje bardzo małych, praca na cały etat raczej nie wchodzi w rachubę. Jedno dziecko do żłobka, drugie do przedszkola, no pozostałe do szkoły podstawowej to już prawie samodzielnie mogą tam się udać. Jest pełna wiary w to, że jakąś pracę na pół etatu uda się jej znaleźć, a musi to zrobić gdyż to jest warunek opieki społecznej aby było pozwolenie na powrót do niej dzieci. Co dziennie odwiedza dzieci umieszczone w dwóch placówkach. Płacze jak od nich wraca, tak aby one tego nie widziały. Pomóżmy jej wystartować, tak aby te święta spędziła razem z dziećmi. Kto może niech pomoże wpłacając na konto fundacji, a do mnie sms na mój tel. 608752142 z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Rozmawiałem z dwiema osobami z MOPSu. Każda z nich daje jak najlepsze świadectwo o tej pani ale sami rozkładają ręce. Nie pozwólmy aby bieda unieszczęśliwiła ją i jej dzieci.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA DZIECI

przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
BLIK, PayPal, wpłata Online:

❤️ Przekaż datek 👉 https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

Dołącz do grona obrońców życia człowieka https://www.facebook.com/BractwoMalychStopek

*Oczywiście zdjęcie nie przedstawia tej kobiety ale łzy są identyczne jak jej.