Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Taki telefon.

Siostra zakonna zanim nieśmiało poprosiła o pomoc zaczęła opowiadać o swoich odwiedzinach w Domu Pomocy Społecznej z ubogimi osobami. Myślę, że dobrze rozumiemy co to znaczy z ,,ubogimi” . Przychodziła tam do jednej znajomej ale bardzo szybko zaczęła przychodzić do wszystkich. Jak to określiła, z tego domu wychodziła wymiętolono, tak ją tam napotkane osoby każdorazowo wyściskiwały, wyżalały się i wypłakiwały. Siostra zadała mi pytanie …księże jak to zrobić abym na święta przyniosła prezent nie tylko dla mojej znajomej ale i do wszystkich mieszkańców tej placówki. Moja odpowiedź była krótka…siostro od tego jest Fundacja Małych Stópek.
Drodzy darczyńcy przed nami niesamowita szansa obdarowania kogoś radością. Mamy dwa pewniaki. Pierwszy to taki, że są osoby autentycznie potrzebujące odrobinę obdarowania, a po drugie mamy osoby, które w naszym imieniu uczciwie i z sercem przekażą nasz dar. Ten dar będzie taki sam w całej Polsce, nie tylko w tym DPS w postaci 95 paczek ale i w pozostałych kilku, a może i kilkunastu tysiącach. Jedna paczka to kawa, szampon, czekolada, skarpety. Dlaczego te paczki są takie same? Gdyż kupujemy je w ilościach hurtowych, więc taniej i wysyłamy do takich sióstr zakonnych jak ta w jednej pace czyli wszystko razy ilość obdarowywanych plus tyle samo swiątecznych torebek. W tamtym roku tych prezentów do ubogich DPSów, schronisk dla bezdomnych, ogrzewalni itd. było 5 tysięcy. W tym roku już teraz mamy 8 tysięcy zamówień.
Krótka piłka …jedna paczka 30 zł. Podaruj chociaż jedną paczkę, a info przekaż dalej. Na konto fundacji minimum 30 zł z hasłem DAROWIZNA UBODZY, a do mnie na mój tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120