Close this search box.
321359136_2332000296972194_4936460699682584158_n
Picture of Fundacja Małych Stópek

Siódme niebo

Siedmioro dzieci, samotnie wychowująca je kobieta, ich ojciec długo, długo do nich nie wróci i oby tak się stało. Dzieci grzeczne, dobrze się uczące, przez biedę nauczone wdzięczności, a więc nie roszczeniowe. Dzięki Fundacji Małych Stópek, czyli dzięki darczyńcom, wszyscy oni zostali wyprowadzeni z poprzedniego mieszkania (zawilgoconej, walącej się nory) do nowego lokum, wspaniałego ale niestety nie umeblowanego. Minął właśnie kolejny rok ich nowego zamieszkania i niestety nic się nie zmieniło, no bo i za co, samo 500+ to za mało, bo przy tylu dzieciach jest raczej niemożliwe aby ich mama podjęła pracę. Dwa pokoje czwórki z tych dzieci właśnie tak wyglądają jak na zdjęciu. Nie jest źle ale mogłoby być tak aby było dobrze, a nawet bardzo dobrze. Dlatego do tych pokoi chcemy wstawić takie zestawy, łózko piętowe, biurko, szafa i półki w jednym, coś jak na zdjęciu. Robiliśmy to wielokrotnie z powodzeniem i wiem, że to działa. Zresztą, ja sam gdybym w dzieciństwie miał taki własny kącik, własny swój świat, to byłbym w siódmym niebie. Cudownie byłoby aby takie siódme niebo uskrzydlało i te dzieciaki. Na ten cel proszę o wpłaty na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA ŁÓŻKO, a do mnie na mój tel. 608752142 info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne. Na 4 zestawy potrzeba około 10 tys. zł.

ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Ojciec tych dzieci raczej na pewno będzie miał zabrane prawa rodzicielskie za to co im robił.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA ŁÓŻKA