Close this search box.
Close this search box.
Fundacja Ma艂ych St贸pek

Fundacja Ma艂ych St贸pek powsta艂a 5 kwietnia 2012 r. w Szczecinie. To jednak data jedynie formalnego zatwierdzenia dzia艂a艅 organizacji, kt贸r膮 tworz膮 osoby od wielu lat zaanga偶owane na rzecz obrony warto艣ci ludzkiego 偶ycia, od pocz臋cia do naturalnej 艣mierci oraz godno艣ci jego przekazywania. Pocz膮tkowo ich g艂贸wnym celem, by艂a organizacja Marszu dla 呕ycia w Szczecinie oraz promocja duchowej Adopcji Dziecka Pocz臋tego. Obecnie dzia艂ania Fundacji maj膮 znacznie szerszy zakres 鈥 obejmuj膮 ca艂oroczn膮 formacj臋 i edukacj臋 m艂odzie偶y, kszta艂towanie opinii publicznej oraz pomoc matkom, kt贸re zrezygnowa艂y z zamiaru aborcji i urodzi艂y swoje dziecko. Dzia艂ania te, dotycz膮 nie tylko terenu Szczecina, ale i ca艂ej Polski, a wiele inicjatyw ma zasi臋g mi臋dzynarodowy.
Fundacja sw膮 nazw臋 zaczerpn臋艂a od istniej膮cego w przestrzeni wirtualnej Bractwa Ma艂ych St贸pek (BMS), powo艂anego do 偶ycia przez ks. Tomasza Kancelarczyka. Bractwo nie jest struktur膮 formaln膮. To inicjatywa, zrzeszaj膮ca w spos贸b nieformalny (w internecie) kilkadziesi膮t tysi臋cy obro艅c贸w 偶ycia z ca艂ej Polski, a tak偶e spoza jej granic. Jej celem jest dzielenie si臋 informacjami, dotycz膮cymi obrony 偶ycia oraz aktywizowanie do dzia艂a艅 pro-life wsz臋dzie tam, gdzie s膮 cz艂onkowie Bractwa.
Fundacja Ma艂ych St贸pek (FMS) w odr贸偶nieniu od Bractwa, stanowi struktur臋 formaln膮. Dzi臋ki wsparciu Darczy艅c贸w, FMS mo偶e nie艣膰 konkretn膮 pomoc poszczeg贸lnym osobom.

Drodzy uczniowie! 馃挭馃榾

Przypominamy o Feriach zimowych w Fundacji Ma艂ych St贸pek 鉂楋笍鉂楋笍鉂楋笍
Czekamy na Was ka偶dego dnia ferii (od poniedzia艂ku do pi膮tku), w godzinach 10-18 馃槏馃槏馃槏
Prosimy, aby osoby niepe艂noletnie mia艂y ze sob膮 zgody rodzic贸w/prawnych opiekun贸w. Wz贸r mo偶ecie znale藕膰 pod linkiem: https://bit.ly/3tZlSiv
Grupy zorganizowane prosimy o wcze艣niejszy kontakt pod numerem telefonu 馃摓 791 138 902.
Dajcie zna膰 w komentarzu z kim si臋 widzimy! 馃ぉ馃コ馃槏
Do zobaczenia!馃懀鉂わ笍

Zobacz wi臋cej:

Zapisz si臋 na Newsletter i otrzymaj od nas DARMOWY PREZENT!

Uzupe艂nij poni偶szy formularz i do艂膮cz do naszego newslettera w zamian wy艣lemy Ci bez 偶adnych Twoich koszt贸w mi臋dzynarodowy symbol obro艅c贸w 偶ycia, st贸pki 10 - tygodniowego nienarodzonego dziecka w ich naturalnym rozmiarze.

Zosta艅 Ambasadorem

Do艂膮cz do bractwa