Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Kolejna z wielkopiątkowych spraw.

Dzisiaj wysypał się worek z problemami, więc dzielę się z nimi licząc na Waszą pomoc. Odebrałem telefon od kobiety, która prosiła zaledwie o pieluchy. Chociaż mogłem sprawę szybko załatwić, co ile, adres i już, to ja zacząłem wypytywać ją o wszystko, jakby mało było mi wsłuchiwania się w historie ludzkich problemów, widać bardzo mocno udzielił mi się klimat Wielkiego Piątku. Rozpłakała się i zaczęła opowiadać o swojej samotności, bezradności, pozostawieniu jej przez męża (za to powinien być kryminał) z pięciorgiem dzieci w tym jednym z niepełnosprawnością, o braku wszystkiego do tego stopnia, że musi żebrać u księdza o pieluchy. Gdy spytałem się czego tak najbardziej potrzebuje w tej chwili to bez namysłu powiedziała, że pralki, bo ma niesprawną której już nie opłaca się naprawiać. Dom z tyloma dziećmi bez pralki. Może jestem wrażliwy na kobiece łzy, a może tylko postawienie się w jej sytuacji sprawiło, że bez namysłu obiecałem jej, że ten problem ma już z głowy. Ktoś może powiedzieć , obiecałeś to teraz załatwiaj, kupuj. Jak nie będzie innego wyjścia, to tak zrobię ale wolę innym dać możliwość zrobienia dobrego uczynku.
Kto może niech pomoże wpłacając pieniądze na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA PRALKA, a do mnie sms z info ile poszło, co oczywiście jest wskazane ale niekonieczne.

ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Sprawę dobrze sprawdziłem przez zaprzyjaźnione osoby. Okazało się że ta pani nie powiedziała całej prawdy, gdyż jest w o wiele gorszym położeniu. Nie powiedziała ani słowa o przemocy, której doświadczyła, ona i jej dzieci i o jeszcze kilu innych tragicznych sprawach.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA PRALKA