Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Uwielbiam takie telefony.

Najpierw widzę w telefonie nieodebrane połączenie z Ukrainy, później kilkakrotne próbuję nawiązać kontakt i wreszcie jest, słyszę kobiecy radosny głos …księże wasze pieluchy ma połowa dzieciaków w Charkowie. To była rozmowa z siostrą orionistką do placówki której wysłaliśmy ostatni transport. Chodzi o Tira, który pojechał od nas na Ukrainę dwa miesiące temu. Achów i ochów nad naszą fundacją nie było końca. Przytłoczony pochwałami nie miałem wyjście i powiedziałem, że to nie koniec …wybaczcie mi. Dlaczego aby druga połowa dzieci w Charkowie miała nasze pieluchy proszę Was o wpłaty na ten cel. Tytuł wpłaty DAROWIZNA UKRAINA, a do mnie proszę o sms z info ile poszło, co jest wskazane ale niekonieczne.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Prawdopodobnie osobiście będę konwojował nasz najbliższy transport na Ukrainę, ale bez obawy …nie do samego Charkowa.
PSS. Zobaczcie na mapie gdzie leży Charków, to tak aby było wiadomo o czym mówimy.

ul. Świętego Ducha 9

przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

Tytuł przelewu: DAROWIZNA UKRAINA