Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Kosmos

Jest to na co zbieraliśmy pieniądze, a co obiecaliśmy Tomaszowi, który ma sprawne serce i głowę.

Gdyż, można powiedzieć, że wszystkie inne części jego ciała są sparaliżowane. Zakupiliśmy i zamontowaliśmy (dzięki darczyńcom) nad jego łóżkiem monitor z czytnikiem, pozwalającym kierowanie komputerem za pomocą wzroku. Jak widać na tym zdjęciu dla mnie jest to wielka techniczna niewiadoma, dla Adriana to normalka, bo on jest obeznany w tych sprawach, ale dla pana Tomasza to kosmos, lądowanie na księżycu albo podróż na Marsa.

Musimy pamiętać, że wtedy kiedy on był sprawny, to w użyciu były komputery Atari. Mam nadzieję, że szybko, w ciągu roku, załapie większość niuansów posługiwania się komputerem i serfowania po Internecie. Zależy mi na tym bardzo, bo wiem, że ma on nam dużo dobrego do powiedzenia.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Teraz zbieramy pieniądze, aby wykonać niewielki remont po to, by Tomasz mógł być bez problemu przewożony na swoim łóżku przed swój dom, by tam mógł przebywać na świeżym powietrzu. Obecnie, aby tak się stało jego łóżko muszą pchnąć przynajmniej dwie silne osoby. On sam mieszka w górskim terenie i jedyną osobą, która może to zrobić jest jego 80-letnia mama. Nowe drzwi balkonowe, wypoziomowany taras i sprawa będzie załatwiona. Kto może niech pomoże, wpłacając pieniądze na konto fundacji, wpisując w tytule przelewu hasło DAROWIZNA REMONT, a do mnie wysyłając info smsem na mój tel. 608 752 142 ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne. Potrzeba około 10 tysięcy zł.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA REMONT

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

Dołącz do grona obrońców życia człowieka

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS