Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Eldorado

Pochodzi z Kamerunu, pracowała w Arabii Saudyjskiej. Tam też okazało się, że jest w ciąży, o której poza ogólnie znanymi informacjami biologicznymi wiem niewiele.

W każdym razie nie przystawało to do tam panujących zwyczajów i norm moralnych do tego stopnia, że obawiała się o swoje życie i dlatego uciekła do …Polski. Ktoś Ją nieźle zbajerował i być może wcisnął zbyteczny bilet lotniczy z kilkoma przesiadkami, aby w końcu trafiła do kraju, który jak Jej mówiono jest wspaniały niczym Eldorado.

Tutaj jako kobieta w ciąży, miała być otoczona wszechstronną opieką z zapewnieniem mieszkania i tego wszystkiego co będzie potrzebowała. W zamian tego trafiła do sióstr zakonnych opiekujących się najbiedniejszymi, a sama mając tylko wizę pracowniczą, została z niczym nie mogąc liczyć na pomoc Państwa Polskiego.

Trafiła do Małych Stópek za sprawą osób zbierających pieniądze na opłacenie porodu. Zaoferowałem naszą pomoc nie tylko co do kosztów porodu, ale tego co będzie dalej, chociażby z zamieszkaniem przez najbliższy rok do czasu, kiedy uda się załatwić dla Niej sprawy prawne i umożliwić Jej podjęcie pracy.

Dlaczego Jej pomożemy? Bo jesteśmy pro-life. A poza tym, stan błogosławiony zachwyca i daje coś niesamowitego tym, którzy się nim zachwycają.
Ile potrzebujemy? Około 30 tys. zł. Pierwszą wpłatę na poczet ośrodka, w którym będzie mieszkała obiecałem wpłacić po niedzieli. Kto może, niech pomoże wpłacając na konto fundacji i wpisując tytuł przelewu DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie wysyłając sms na mój tel. 608 752 142 z info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Bądźcie błogosławieni.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS