Close this search box.
Close this search box.

Zapomniałem, ale to nie szkodzi

Wracając z Ukrainy spostrzegłem, że na kokpicie samochodu leży kilkaset takich oto plakietek z wizerunkiem świętego Michała Archanioła.

Plakietki na odwrotnej stronie mają rzepy tak, aby można było je przyczepić do mundurów ukraińskich żołnierzy. Zaaferowany przekazywaniem naszej pomocy dla dzieci, wyleciało mi z głowy, aby je przekazać ukraińskiej stronie. Pomyślałem sobie – „no nic, dam następnym razem”. Będąc pasażerem i nie kierując samochodem, trochę z nudów zacząłem się nimi bawić. Bawiłem się, bawiłem i zauważyłem, że te plakietki genialne przylegają do samochodowej tapicerki. Po przyjeździe do fundacji sprawdziłem, że przyczepiają się do tapicerki wszystkich samochodów. Skoro przylegają do naszych samochodów to i na pewno do Waszych.

Nie marnuję takiej okazji, aby zamienić to np. na pieluchy albo też mleko dla dzieci. Wysyłajcie pieniądze na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA, a do mnie na mój tel. 608 752 142 smsem ile poszło i koniecznie adres do wysyłki plakietek. Powiedzmy, że każde 15 zł to jedno pudełko mleka zakupione przez fundację dla dziecka i jedna plakietka dla ofiarodawcy. Wyślecie wielokrotność 15 zł to tyle plakietek ze św. Michałem Archaniołem będzie w Waszych rękach, być może po to, aby przekazać innym i w ten sposób ewangelizować.

I jeszcze jedno, bardzo ważne. Nie zapomnijcie również o tym, że Święty Michał Archanioł jest patronem policjantów, tych drogowych również. Trzeba zadbać o dobre plecy.

Ks. Tomasz Kancelarczyk

PS. Otrzymane plakietki będą już przeze mnie poświęcone.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA REMONT

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS