Close this search box.
Close this search box.
Picture of Fundacja Małych Stópek

Radość i Duch Święty

Wracając z Domu Małych Stópek ruszyło mnie sumienie, gdyż już dawno nie byłem z pomocą u sióstr, które pomagają najbiedniejszym, a obiecywałem sobie, że będę to robił raz w miesiącu.

Zakupiłem to, co widać i okazało się, że właśnie to było potrzebne. Radości było co niemiara, rozumiecie…radość z ziemniaków, cebuli, kalafiora, sałaty, por, pietruszki, kiszonych ogórków i kapusty. Coś zrozumiałem, że za mało się cieszę z tego co mam i co jest wokół mnie.

Te siostry nie tylko pomagają najbiedniejszym, ale i same są ubogie, do tego stopnia, że się nie ,,reklamują”, dlatego nie mogę podać jaki to zakon, ale myślę, że się domyślacie. Internet nie, telefon komórkowy nie, reklama nie, posty na Fb nie, zbiórki na ich działalność nie, bo…siostra założycielka tego by nie chciała. Na moje pytanie – „Siostro, to jak inni mają się dowiedzieć o waszej pracy?”, usłyszałem – „Duch Święty im powie”. Rozumiecie! Zanim otworzymy nasze portfele mamy być otwarci na działanie Ducha Świętego. Dlatego moje dość długie milczenie względem tych sióstr i ich ubogich, odbieram nie tylko jako moje zapomnienie.

Ks. Tomasz Kancelarczyk od Małych Stópek

PS. Proszę nie tylko o otwarcie Waszych portfeli. Jak coś się w Was poruszy, to przekażcie datek na konto fundacji z tytułem DAROWIZNA UBODZY, a zapewniam, że dzięki Wam, radości będzie co niemiara.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA UBODZY

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS