Close this search box.
Close this search box.

17latka w ciąży…

…Ona chce urodzić, ale niestety Jej rodzice chcą aborcji. Odcięli Ją od pieniędzy, załatwili środki wczesnoporonne, ale na całe szczęście ta dziewczyna ma mądre koleżanki, które trzymają Jej stronę, czyli stronę Życia.

Nie tak od razu, ale poprzez różne osoby, sprawa trafiła do mnie. Wiem, że jest ona trudna, bo wkraczamy na teren władzy rodzicielskiej. Ile to ja poznałem kobiet, które po wielu, wielu latach, nie mogą wybaczyć rodzicom tego, do czego oni je przymuszali. Ile to wśród łez słyszałem opowieści o dzieciach, które się nie narodziły albo o tych, których do tej pory dziadkowie nie zaakceptowali…

Nie, nie będę z nimi rozmawiał. Jeszcze nie teraz. Mam prosty przepis na pomoc temu Życiu, a mianowicie taki, aby dziewczyna zrobiła sobie długie wakacje na gigancie. Ja załatwiam Jej miejsce, opłacam je, daję finanse na życie i coś więcej, aby to rzeczywiście był miło spędzony czas. W między czasie wizyty u ginekologa i potrzebne badania, jakiś smsik do domciu, do ,,kochających” rodziców o treści w stylu – „Jestem bezpieczna, wasz wnuk/wnuczka też. Do zobaczenia we wrześniu”. Dziewczyna wraz z nowym rokiem szkolnym pojawia się w domu, wtedy jest już za późno na środki farmakologiczne, a za granicę na wiadomo co, nie wywiozą, wobec tego, że ciąża jest faktem ogólnie znanym, chociażby nam Fundacji Małych Stópek. Jestem ciekaw jak oni zareagują, gdy córka przywita ich z filmem USG, mówiąc „zobaczcie jak wasz wnuk/wnuczka bryka w moim brzuszku”.

Proszę Was o wsparcie finansowe, gdyż to nie jest jedyna sprawa z tytułu ,,zagrożone życie”, które mamy na teraz. Konto fundacji jest poniżej, wpłaty pieniędzy proszę dokonywać z tytułem przelewu DAROWIZNA CIĄŻA, a do mnie na mój tel. 608 752 142 info ile poszło, co jest wskazane, ale niekonieczne.

Ks. Tomasz Kancelarczyk od Małych Stópek

PS. Ktoś może zadać pytanie – „dlaczego Ona nie może zamieszkać w naszym Domu Małych Stópek?” Odpowiedź jest prosta: bo tam na pierwszym miejscu będą Jej szukać. Liczę się z tym, że ten post dojdzie do nich, przez ,,życzliwe osoby”. Jak tak się stanie, to rozmowę z policją mam murowaną, ale nie będzie to ani pierwsza taka rozmowa, ani ostatnia. Zresztą zawsze u policjantów znajduję zrozumienie, chociaż muszą postępować regulaminowo.

PSS. Mam nadzieję, że ta sprawa skończy się tak, jak inna tego typu, gdzie dziadek, który najbardziej nastawał na ab..oor..c.j…e, trzymając dziecko na rękach mówił z dumą „mój wnuuuk!”. Tak było…sam to widziałem i słyszałem.

PSSS. ,,Koszty” tej sprawy stosunkowo są niewielkie, ale proszę o pomoc finansową, gdyż tylko dzisiaj dotarły do mnie dwie inne pokrewne sprawy, które wymagają dużego zaangażowania finansowego.

ul. Świętego Ducha 9

Przelewy krajowe
nr konta: 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120
Tytuł przelewu: DAROWIZNA CIĄŻA

Przelewy z zagranicy
SWIFT (BIC): PPABPLPK
IBAN: PL 13 2030 0045 1110 0000 0231 0120

BLIK, PayPal, wpłata Online
Przekaż Datek https://fundacjamalychstopek.pl/wspieram

*Oczywiście zdjęcie nie przedstawia tej dziewczyny.

„…każdy dzień jest dobry, by bronić życia”.

Zespół FMS

👣